½ kg háztartási keksz
25 dkg vaj
2 dl tej
20 dkg cukor
3 ek holland
kakaópor
3-4 ek rum
Tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 ek olaj
A kekszet ledaráljuk, majd belekeverjük a kakaót. Közben a vajat, a tejet és a cukrot addig melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad. A meleg tejes egyveleget a rummal a kekszhez adjuk. Alaposan összedolgozzuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt (kb fél gáztepsinyi méretű) tepsibe egyengetjük és hűvösebb helyen 1-2 órán át szikkadni hagyjuk.
A darabokra tört csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és bevonjuk vele a tészta tetejét.
Megvárjuk míg a csokimáz megdermed, s csak aztán szeleteljük.
(A receptet a www.nosalty.hu-n találtam)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése