2012. január 15., vasárnap

Keksztekercs


 

Tésztához:
30 dkg darált keksz
2 ek kakaó
1-2 ek rum / 30 ml rumaroma
20 dkg porcukor
2 dl tej
 
Krémhez:
5 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék

Nyújtáshoz:
5 dkg kókuszreszelék

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk (két tekercset készítünk). 
Egy zsírpapírt vagy frissentartó fóliát megszórunk kókuszreszelékkel. Az egyik adagot kb. 3-5 mm-re kinyújtjuk. Megkenjük a krém felével, majd a papír vagy fólia segítségével feltekerjük, és kókuszban meghempergetjük. Ugyanígy járunk el a másik adag tésztával is.
Hűtőben 1-2 órát pihentetjük. Tálaláskor 8-10 mm-es szelekre vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése