250 g mascarpone
3 tojás
3 ek cukor
4 dl (cukrozott) kakaó (vagy amennyi a piskóta mártogatásához kell - általában kevesebb is elég)
1 cs vaníliás cukor
1 cs babapiskóta
3 ek rum
3 ek rum
kakaópor
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 ek cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és a rumot. A tojásfehérjét a maradék 1 ek cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez keverjük. Egy nagy tál alját kirakjuk kakaóba mártott babapiskótával, erre krémet simítunk, majd jöhet egy újabb adag áztatott piskóta, és így tovább, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Az édesség tetejére krém kerüljön, majd 2-3 órára rakjuk hűtőbe. Tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése