2012. január 15., vasárnap

Pavlova torta meggyel


4 db tojásfehérje
25 dkg porcukor
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál citromlé 
½ teáskanál vaníliakivonat

Töltelékhez :
4 dl tejszín
25 dkg meggy

A sütőt 150°C-ra előmelegítjük. A tojásfehérjét a citromlével lágy habbá verjük, majd óvatosan elkezdjük evőkanalanként hozzáadagolni a porcukrot (kivéve 1 kanálnyit),  közben folyamatosan verjük tovább a habot, egészen addig, amíg olyan keménnyé, fényessé nem válik, hogy szinte vágni lehet. Az utolsó kanál cukorhoz hozzákeverjük a keményítőt és a vaníliát, majd lassan, vigyázva  hogy a habot össze ne törjük, beleforgatjuk a habcsókalapanyagba. Sütőpapírra  egy tortaformából kört rajzolunk és ráhalmozzuk a masszát. A sütőt vissza vesszük 110°C-ra, majd 60-70 perc alatt megsütjük a tortát, majd az elzárt sütőben hagyjuk kihűlni. A tejszínt 15 percre fagyasztószekrénybe tesszük (az sem baj, ha jégkristályossá válik), majd habbá verjük. A keményre felvert tejszínhabbal megtöltjük, és a gyümölccsel díszítjük.

(A recept TücsökBogár blogjáról van)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése