2012. január 23., hétfő

Meggyes zebratorta

5 db tojás
25 dkg porcukor
1,25 dl langyos víz
2,5 dl étolaj
1 cs vaníliás cukor
37 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 ek kakaó
meggy 

A tojások sárgáját a kétféle cukorral jól kikeverjük. Kavargatva kanalanként 
hozzáadjuk a vizet és az olajat. A sütőporral elkevert lisztet is szép lassan beledolgozzuk, végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjéket is óvatosan beleforgatjuk.
A tésztát megfelezzük, egyik felébe beleszitáljuk a kakaót. Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. Az aljába középre teszünk két kanál fehér tésztát. (Nem kell elkenni!) Majd a fehér tésztára két kanállal teszünk a kakaós tésztából. Ezt a kanalazást addig kell folytatni, míg van a tésztából. A tészta tetejét megszórjuk meggyel, majd kicsit belenyomkodjuk.
180ºC-ra előmelegített sütőben, 45-50 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Az alapreceptet ez esetben is a nosaltyn találtam, bár most azért, hogy változatosabb legyen, megszórtam meggyel. A végeredmény egy omlós sütemény, amit ha valamihez hasonlítanom kéne, akkor a már korábban megosztott kakaós kuglófot említeném.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése