5 db tojás
25 dkg
porcukor
1,25 dl
langyos víz
2,5 dl
étolaj
1 cs
vaníliás cukor
37 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 ek kakaó
meggy
A tojások sárgáját a kétféle cukorral jól kikeverjük. Kavargatva
kanalanként
hozzáadjuk a vizet és az olajat. A sütőporral elkevert lisztet is
szép lassan beledolgozzuk, végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjéket
is óvatosan beleforgatjuk.
A tésztát megfelezzük, egyik felébe beleszitáljuk a
kakaót. Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. Az
aljába középre teszünk két kanál fehér tésztát. (Nem kell elkenni!) Majd a
fehér tésztára két kanállal teszünk a kakaós tésztából. Ezt a kanalazást addig
kell folytatni, míg van a tésztából. A tészta tetejét megszórjuk meggyel, majd kicsit belenyomkodjuk.
180ºC-ra előmelegített sütőben, 45-50 percig.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Az alapreceptet ez esetben is a nosaltyn találtam, bár most azért, hogy változatosabb legyen, megszórtam meggyel. A végeredmény egy omlós sütemény, amit ha valamihez hasonlítanom kéne, akkor a már korábban megosztott kakaós kuglófot említeném.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése