2012. január 15., vasárnap

Panna cotta

250 ml habtejszín (30%-os)
250 ml tej
40 g kristálycukor
2 db zselatinlap
1 tk 100 %-os vanília kivonat 

A tejszínt a tejjel, a cukorral és a vanília kivonattal néhány perc alatt épphogy felforraljuk. A zselatinlapokat beletesszük a tejszínes tejbe és addig keverjük, míg teljesen elolvad benne.
Négy kis tálkát vízzel kiöblítünk és elosztjuk bennük a krémet. Megvárjuk, míg kihűl és 5-6 órára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a tálkákat forró vízbe mártjuk és tányérokra borítjuk a panna cottát.
Friss gyümölcsöt vagy lekvárt kínálhatunk mellé.

(A recept a nosalty-ról van.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése