2012. január 22., vasárnap

Hartyáni krémes


Tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 tojás
0,5 dl tej
1 cs sütőpor
1 csipet só
kakaó
Krémhez:
10 ek liszt
2 cs vaníliás cukor
1 l tej
20 dkg margarin
4 ek porcukor
+ 2 cs babapiskóta, rum


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 180ºC-ra előmelegített sütőben két lapot sütünk belőle.
Közben a lisztből a vaníliás cukorból és a tejből főzött krémet készítünk. Ezután a margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt krémet is.
Ezután összeállítjuk a süteményt.
A tepsi aljára kerül az egyik tésztalap, ezt megkenjük krémmel. Erre babapiskótát rakunk, majd meglocsoljuk rummal. A babapiskótára ismét krémet kenünk, majd rárakjuk a másik tésztalapot.
A tetejét porcukorral megszórjuk és egy napig állni hagyjuk a süteményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése