2012. január 20., péntek

Cseresznyés pite

Ezt a sütit is a nosaltyn találtam, és nálunk olyannyira kedveltté vált, hogy nyáron volt amikor heti 3-szor is meg kellett sütnöm. :)

½ kg cseresznye
25 dkg cukor
1 kis doboz tejföl
1 cs vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
30 dkg finomliszt
1 cs sütőpor
3 tojás

A gyümölcsöt kimagozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. Szűrőbe tesszük, hogy kicsit lecsepegjen. A sütőt előmelegítjük 170°C-ra.
A 3 tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a kis doboz tejfölt, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a lisztet és a sütőport. Jó alaposan összedolgozzuk.
Utána a 3 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk az előzőleg összeállított masszához.
A tepsibe sütőpapírt teszünk. Beleöntjük a masszát, és a tetején egyenletesen eloszlatjuk a lecsepegtetett gyümölcsöt. Kb. 25 perc alatt készre sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése