2012. április 23., hétfő

Szilvás-körtés kosárkák

Ezeket a kis gyümölcsös kosárkákat még nyáron csináltam hugi névnapjára. Egyszerűen elkészíthető, könnyű sütemény, amihez az alapötletet a Sütemények könyve 2.-ben találtam.



Tésztához:
10 dkg margarin
10 dkg cukor
30 dkg liszt
2 tojássárgája
1-2 ek tejföl

Krémhez:
4 dl tej
1 cs vaníliás pudingpor
3 ek cukor

Tetejére:
szilva és körte (vagy bármilyen más idénygyümölcs)

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd amíg a kosárka formákat kivajazzuk és lisztezzük, fóliába csomagolva rakjuk be a hűtőbe. Miután előkészítettük a formákat, a tésztát nyújtsuk ki 2-3 mm vastagságúra, szúrjunk ki belőle a formáknak megfelelő nagyságú korongokat, majd béleljük ki a kosárkákat. A szélüket kenjük meg tojásfehérjével és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt süssük őket világos barnára. A tésztákat a formából kiborítva hagyjuk hűlni.
Közben a krémhez a szokásos módon elkészítjük a pudingot. 3 dl tejet felrakunk a 3 ek cukorral forrni, közben a pudingport a maradék 1 dl tejben csomómentesre keverjük. Mikor felforrt a tej, levesszük takarékra és hozzákeverjük a pudingos tejet, majd addig főzzük, míg besűrűsödik. 
Amíg a puding is kihűl, tetszőlegesen felkockázzuk a gyümölcsöket. Összeállításnál minden tésztakosárat zacskó/kanál segítségével megtöltünk pudinggal, és a tetejüket gyümölccsel díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése