2012. április 15., vasárnap

Csokitorta (tejmentes)



Piskótához:
3*3 tojás
3*3 ek cukor
3*3 ek liszt

Krémhez:
50 dkg margarin
30 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
6 ek kakaópor

Díszítéshez:
csokidísz
kókuszreszelék

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A masszát egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még kétszer ismételjük meg, hogy 3 lap piskótát kapjunk.
Míg a piskótánk hűl, a krém hozzávalóit jó alaposan kikeverjük.
A torta összeállítása piskóta-krém-piskóta-krém-piskóta-krém sorrendben történik. Az utolsó adag krémmel vonjuk be teljesen a tortát, de hagyjunk meg egy keveset a díszítéshez is. Mikor bevontuk a tortát, szórjuk meg kókuszreszelékkel, majd csillagcsöves habzsák és csokidíszek segítségével díszítsük a torta tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése