2012. április 5., csütörtök

Őszibarackos szelet

Mára egy fincsi gyümölcsös süteményt hoztam. A receptet Dr. Oetker - A sütés öröme című könyvben találtam.


Kevert tésztához:
150 g puha vaj
150 g cukor
1 cs vaníliás cukor
1 csipet só
1 tk citromaroma (elhagyható)
4 tojás
250 g liszt
3 csapott tk sütőpor

Morzsához:
150 g liszt
75 g cukor
1 cs vaníliás cukor
100 g puha vaj

Töltelékhez:
 500 g őszibarack befőtt

Tetejére:
100 g porcukor
3 ek citromlé


A kevert tésztához a puha vajat robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Apránként belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromaromát és a sót. Krémmé keverjük. Egyenként belekeverjük a tojásokat is, mindegyikkel legalább fél percig keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd átszitáljuk. Két adagban, közepes fokozaton a vajkrémbe keverjük. A tésztát egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, majd kirakjuk a felszeletelt őszibarackkal.
A morzsához a lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal kézzel szétmorzsoljuk, majd rászórjuk a barackrétegre. Ezután a tepsit betoljuk a sütőbe és 160 fokra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt megsütjük.
Közben a porcukrot kikeverjük a citromlében. A süteményt azonnal, még melegen megkenjük a citrommázzal. A tepsit rácsra tesszük, a süteményt hűlni hagyjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése