2012. március 23., péntek

Szilvás-rebarbarás muffin

Tavaly nyáron ettem először rebarbarát, de szerelem volt első ízlelésre :) Olyannyira, hogy készült belőle rebarbarás eperlekvár, rebarbarás-vaníliás sütemény és szilvás-rebarbarás muffin. A rebarbaráért, pedig nagy köszönet a szomszédnéninek. :)


150 g cukor
80 g margarin
2 tojás
150 g kefír
225 g liszt
2 tk sütőpor
400 g rebarbara
150 g szilva

A muffinhoz először keverjük krémesre a vajat a cukorral, majd mikor ezzel kész vagyunk, jöhet bele a tojás, kefír, liszt és a sütőpor. Mikor a hozzávalókat jól kikevertük, óvatosan, hogy ne törjön össze, hozzákeverjük a gyümölcsöket. A kapszlival bélelt muffinformákat háromnegyedéig töltjük a tésztával, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése