2012. március 21., szerda

Gesztenyetorta

Ezt a tortát még tavaly készítettem keresztapám szülinapjára. Nem volt túl nehéz dolgom, mikor ki kellett gondolnom, hogy mivel is fogom meglepni, hiszen a gesztenyét és a jó rumos dolgokat nagyon szereti. :)


Piskóta:
3*2 tojás
3*2 ek liszt
3*2 ek cukor

Gesztenyekrém:
12 dkg margarin
1 csomag gesztenyemassza
10 dkg porcukor
rum (ízlés szerint)

A piskótalapokat ebben az esetben is 3 részletben készítettem. Mindegyik lapnál ugyanúgy járunk el. Először szétválasztjuk a tojásokat, és a 2 tojásfehérjét a 2 ek cukorral kemény habbá verjük. Ehhez hozzákeverjük a sárgáját, majd a lisztet is. A tésztát sütőpapírral bélelt kisebb formába (nálam most szív alakú) simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt készre sütjük. Ezt kell megismételni még kétszer.
A krémhez a vajat a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a gesztenyét és az ízlés szerinti rumot is.
Az összeállítás piskóta-krém-piskóta-krém-piskóta-krém sorrendben történik, majd a maradék krémből habzsákkal kis rózsákat nyomunk és csokidíszekkel díszítjük. Ezen a tortán azért van csokikrémből is dísz, mert aznap még két másik tortát is készítettem, és a csokitortámból maradt ki krém. De ezt el is lehet hagyni, vagy pedig kevés margarint porcukorral és kakaóporral keverjünk ki, és akkor kapunk egy kakaós krémet a díszítéshez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése