2013. február 7., csütörtök

Túrós zsemle

Igaz, a gombócokhoz hasonlóan ez se nagyon illene egy cukrászda kínálatába, viszont mivel nagyon szeretem őket, és könnyen elkészíthetőek, gondoltam megosztom veletek a recepteket.

Hozzávalók:
4 zsemle
1/4 kg túró
kb egy bögre tej
3 tojás
2 ek cukor
(+ mazsola/ barack)

A zsömléket félbevágjuk és kiszedjük a belsejüket. A tejet mikróban felmelegítjük, majd meglocsoljuk vele a zsömléket, de ügyeljünk rá, hogy ne ázzanak szét a zsemlék. A túrót a zsemlebéllel, a cukorral, esetleg mazsolával és a tojások sárgájával összetörjük, majd a tölteléket belekanalazzuk a zsemlékbe és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. A zsemléket 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, közben kemény habbá verjük a tojások fehérjéjét. Mikor kezd pirulni a túró, mindegyik zsemlére ráhalmozzuk a felvert fehérjét, majd egy pár percre visszarakjuk a sütőbe, amíg egy kis színe nem lesz a habnak.

4 megjegyzés:

  1. Szerintem, ha saját cukrászdád van, akkor azt raksz a kínálatba, amit szeretnél. :D Tetszik az ötlet! :)

    VálaszTörlés