2013. február 4., hétfő

Túrógombóc


Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
4 tojás
15 dkg gríz
+ 10 dkg margarin; 10 dkg zsemlemorzsa
+ 2 dl tejföl; porcukor

A túrót villával áttörjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, jól kikeverjük a grízzel és egy csipet sóval, majd lefedjük és 1 órát pihentetjük.
Mikor letelt az egy óra egy nagyobb lábosban felteszünk forrni kb. 5 dl vizet. A masszából vizes kézzel nagyobb tojásnyi gombócokat formálunk, majd óvatosan beleeresztünk a forrásba levő vízbe 6-8 gombócot és egyenletes lassú forralással addig főzzük, amíg fel nem jön a víz tetejére. Míg főnek a gombócok, megolvasztjuk a margarint, és pár perc alatt megpirítjuk benn a zsemlemorzsát. A gombócokat szitakanállal kiemeljük a vízből, majd megforgatjuk a prézliben. Végül meglocsoljuk tejföllel, és megszórjuk porcukorral, és már ehetjük is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése