2013. február 12., kedd

Sajtos roló

Mivel kimaradt 10 roló a tegnapi habrolóból (mert csak fele adag tölteléket készítettem hozzá), úgy gondoltam, hogy üssünk két legyet egy csapásra, és elkészítettem a sós fajtáját is. A tészta receptje ugyanaz, csak a töltelék más. A könnyebbség kedvéért úgy írom le a receptet, mintha direkt csak ezt az egy fajtát készítettem volna, így a tésztához elegendő mennyiségű tölteléket kapunk.



Tésztához: (kb. 28 rúd)
30 dkg liszt
8 dkg olvasztott vaj
1 csipet só
1 tojás
2 dl tejföl

Töltelékhez:
5 dl tej
7-8 ek liszt
20-25 dkg reszelt sajt
só, bors
10 dkg vaj
20 dkg krémsajt

+1 tojás sárgája a kenéshez

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe rakjuk. Miután kivettük a hűtőből, lisztezett deszkán rétestészta vékonyságúra nyújtjuk, majd 2 cm vastag csíkokat vágunk belőle. A roló formákat alaposan bekenjük vajjal, majd feltekerjük rá a csíkokat és lekenjük tojássárgával. A rolókat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd 240 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. (kb. 10-15 perc alatt) Amíg a tészták hűlnek, elkészítjük a sajtkrémet. Ehhez a tejet sűrűre főzzük a liszttel, majd 2-3 perc hűtés után csomómentesen elkeverjük benne a többi hozzávalót (a reszelt sajtnak csak a 2/3-át), és hagyjuk teljesen kihűlni a krémet. Végül zacskó vagy habzsák segítségével megtöltjük a rolókat, a süti két végét, pedig belenyomjuk a megmaradt reszelt sajtba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése