2013. február 8., péntek

Máglyrakás


Hozzávalók:
kalács/ kifli
4 tojás
4 dl tej
4 alma
1 cs. vaníliás cukor
12 ek cukor
+ margarin

Az almákat pucoljuk meg, majd reszeljük le, és forgassuk össze 4 ek cukorral. 
A tejet forraljuk fel a vaníliás cukorral és 4 ek sima cukorral, majd forrás után keverjük bele a tojások sárgáját. Egy tepsit vajazzunk ki, majd tegyünk bele egy sor ujjnyi vastagra vágott kalácsot. A kalácsot locsoljuk meg tejjel, úgy, hogy ne áztassuk el őket, majd osszuk el rajta az almát. Az alma tetejére ismét kalácsot rakunk, és leöntjük a tejjel. 180 fokra előmelegített sütőben egy pár perc alatt elősütjük, közben a maradék 4 ek. cukorból és a tojások fehérjéből kemény habot verünk. Mikor egy kicsit megpirult a kalács, kivesszük a sütőből, óvatosan rárétegezzük a habot, majd kb. 5-10 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése