2013. augusztus 10., szombat

Áfonyás-kakaós minimuffin (diabetikus és laktózmentes)

Most, hogy végre kicsit hűvösebb van, rögtön nekiálltam bepótolni az elmaradásaimat és sütöttem többek között két féle muffint és egy tortát, amiknek a receptjét a napokban veletek is megosztom. Elsőképp az áfonyás-kakaós muffint hoztam, ami egyrészt nagyon finom és gyorsan elkészíthető, másrészt viszont fehér liszt, fehér cukor és laktóz mentes, így a diétázók is bűntudat nélkül fogyaszthatnak belőle (de persze csak mértékkel :P).




Kb. 29 minimuffinhoz:

15 dkg olvasztott Liga margarin
15 dkg gyümölcscukor
2 tojás
3-4 ek laktózmentes tej
15 dkg tönkölyliszt
1 cs sütőpor
1,5-2 ek kakaópor
egy maréknyi (fagyasztott) áfonya

A hozzávalókat az áfonya kivételével alaposan kikeverjük, majd a kapszlival bélelt muffin formákat kétharmadáig megtöltjük a tésztával, mindegyik muffin tetejét megszórjuk egy pár darab áfonyával és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése