2013. augusztus 15., csütörtök

Juhtúrós pogácsa

A húgom receptfüzetében akadtunk erre a gyorsan és könnyedén elkészíthető receptre, és mivel neki még nem volt alkalma megsütni, hát én voltam olyan bátor és nekiláttam, bár bevallom, kezdetben kételkedtem egy kicsit, mivel a recept nem ír se élesztőt, se sütőport, sőt a kész pogik lekenésén kívül még tojást se. De szerencsére győzött a kíváncsiságom, és most már bizton állíthatom, hogy bekerült a legfinomabb pogireceptjeim közé! :) Hugi szerint csak egyetlen baj van ezekkel a pogikkal: ha egyszer belekóstolunk, soha többé nem akarjuk abbahagyni az evést, legalábbis addig nem, amíg el nem fogy. :D




Tésztához:
30 dkg finomliszt
30 dkg margarin
30 dkg juhtúró
2 kk só

Kenéshez:
1 tojás sárgája
reszelt sajt

A tészta hozzávalóit először szétmorzsoljuk, majd gyors mozdulatokkal, hogy a margarin meg ne olvadjon, összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe rakjuk. Mikor letelt a fél óra, a tésztát lisztezett deszkán 1-1,5 ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott pogikat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük az enyhén felvert tojássárgával, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése