2013. július 29., hétfő

Lekváros túrótorta

A rettentő meleg miatt, nyáron még nem sok mindent sütöttem, de most erőt vettem magamon, mert szombaton ünnepeltük a szüleim 28. házassági évfordulóját, így mindenképpen szerettem volna valamilyen gyorsan elkészíthető, mégis finom tortát sütni. Így esett a választásom a már jól ismert, és sokatok által nagyon kedvelt lekváros túrós piskótára, amit egy kicsit átalakítottam, és már készen is volt a fincsi süti. :)


Piskótához:
3*3 tojás
3*3 ek cukor
3*3 ek liszt
Krém:
1 kg túró
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 citrom

baracklekvár
barack(befőtt)
csokoládé

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A masszát egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még kétszer ismételjük meg, hogy 3 lap piskótát kapjunk.
Míg hűlnek a piskóták, elkészítjük a krémet. A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük az előzőleg villával összetört túrót és a citrom reszelt héját is. 
Mikor kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni a piskóta-lekvár-krém-szeletelt barack-piskóta-lekvár-krém-szeletelt barack-piskóta-lekvár-krém sorrendben. Végül a torta tetejére csokit reszelünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése