Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg gyümölcscukor
30 dkg tönkölyliszt
1 l zsírosabb tej
1 csipet só
vaj (a tepsi kikenéséhez)
20 dkg gyümölcscukor
30 dkg tönkölyliszt
1 l zsírosabb tej
1 csipet só
vaj (a tepsi kikenéséhez)
lekvár
A tojásokat, a sót és a cukrot jó habosra kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet és csomómentesen
elkeverjük. Tulajdonképpen egy sűrű palacsintatésztát kapunk.
Vastagon kivajazott gáztepsibe öntjük a tésztát és 190 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 10 percig, majd a következő félórában 160-170 fokon, amíg a teteje szépen meg nem pirul. Fontos, hogy ne legyen a tészta túl magas ( csak kb. 1-2 cm), mert akkor könnyen nyers maradhat a közepe.
Lekvárral tálaljuk.
Vastagon kivajazott gáztepsibe öntjük a tésztát és 190 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 10 percig, majd a következő félórában 160-170 fokon, amíg a teteje szépen meg nem pirul. Fontos, hogy ne legyen a tészta túl magas ( csak kb. 1-2 cm), mert akkor könnyen nyers maradhat a közepe.
Lekvárral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése