Piskótához:
3*3 tojás
3*3 ek cukor
3*2 ek liszt
3*1 ek karamelles pudingpor
3*1 ek karamelles pudingpor
2 cs karamelles pudingpor
250 g margarin
7,5 dl tej
8 ek cukor
Díszítéshez:
apróra tört grillázs
darált dió
apróra tört grillázs
darált dió
Először a krémet készítjük el. Ehhez egy lábasban 8 ek cukorral felforralunk 5 dl tejet, közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a tej, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt a puding, az előzőleg habosra kikevert margarinhoz keverjük.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet és 1 ek karamelles pudingport. A masszát egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még kétszer ismételjük meg, hogy 3 lap piskótát kapjunk.
Mikor kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni piskóta-karamellkrém-piskóta-karamellkrém-piskóta sorrendben. Végül a tortát kívülről is körbekenjük a karamellkrémmel. Mielőtt feldíszítenénk a torta tetejét, az oldalát megszórjuk darált dióval. (De ezt akár el is hagyhatjuk) A tetejét habzsák segítségével tetszőleges módon díszítjük, majd utolsó lépésként megszórjuk apróra zúzott grillázzsal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése