2012. november 17., szombat

Sörkorcsolya

Az egyik tanítványom anyukájától kaptam ezt a receptet, amit a családom rögtön megszeretett.


Tésztához:
25 dkg margarin
25 dkg finom liszt
25 dkg rétes liszt
2 dl tej
2 mk sütőpor
2 mk só

Töltelékhez:
25 dkg margarin
35 dkg trappista sajt
2 mk só
2 mk fokhagymapor
2 mk piros paprika

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 felé osztjuk, majd 15 percre hűtőbe rakjuk. Közben a töltelék hozzávalóit is kikeverjük.
Miután kivettük a hűtőből a tésztát, egyenként 1-2 mm vastag téglalapokká nyújtjuk. A kinyújtott tésztákat megkenjük a krémmel, majd szorosan felcsavarjuk tekercsekké, folpackba csavarjuk és minimum egy éjszakára fagyasztóba rakjuk.
A fagyasztóból kivett rudakat mikor még kemények, de már nem fagyosak, vékonyan felvágjuk és kimargarinozott (lisztezni nem kell!) tepsibe rakosgatva 180 fokra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése