2012. november 4., vasárnap

Amerikai palacsinta

Nyáron a húgom kint dolgozott Salzburgban és az egyik ottani munkatársától kapta ezt a fincsi palacsinta receptet. Ha esetleg már unjuk a sima palacsintát, rengeteg dologgal meg lehet tölteni. Én pl most a sima mellett csináltam csokisat, birsalmásat és lekvárosat is.



Tésztához:
6 tojás
24 dkg liszt
2 kk sütőpor
3 dl tej
1 csipet só

+ kevés olaj
+ lekvár, csoki, birsalmasajt, ...

A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét a csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Egy másik tálban a többi hozzávalót csomómentesre keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a fehérjehabot. Egy serpenyőt vékonyan olajozzunk ki, majd evőkanálnyi halmokat rakva a tésztából süssük ki a palacsintákat. Ha valamilyen tölteléket is szeretnénk bele rakni, akkor miután belekerült az egy ek tészta a serpenyőbe, rakjuk rá a csokit, lekvárt, stb-t, majd ezt fedjük be még egy ek tésztával. A palacsintákat közepes lángon süssük aranybarnára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése