2012. október 31., szerda

Hamis Rigó Jancsi muffin

Az ötletet ehhez a sütihez a nosaltyn találtam. Az ott szereplő tészta és máz receptjét megtartottam, viszont a krémen változtattam, és mascarponés csokikrémmel töltöttem meg a muffinokat.


Tésztához:
10 dkg liszt
1/2 kk sütőpor
2 dkg kakaópor (cukrozatlan)
4 tojás
12 dkg porcukor
csipet só


Krémhez:

20 dkg étcsokoládé 
1 dl habtejszín
250 g mascarpone

Mázhoz:
15 dkg étcsokoládé
1 kk olaj




A krémhez felolvasztjuk felforraljuk a tejszínt, majd hozzáadjuk a csokit, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem olvad benne. Megvárjuk, míg kihűl és hűtőbe tesszük.
A tésztához a tojássárgákat habosra verjük a cukor kétharmadával. A tojásfehérjéket keményre verjük, a végefelé hozzáadjuk a maradék cukrot. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, belekeverjük a sütőport.
A cukros tojássárgákhoz forgatjuk óvatosan a tojáshabot, és vigyázva belekeverjük a lisztes egyveleget is.
A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal béleljük, elosztjuk bennük a masszát és légkeverésen 175 fokra előmelegített sütőben kb. 16 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
A kihűlt muffinok tetejét 1,5-2 cm vastagan levágjuk.
A krémhez a mascarponét habosra verjük, majd hozzákeverjük a csokis tejszínt is. Habzsákból a lefejezett muffinokra nyomjuk a krémet.
A csokimázhoz a csokit és az olajat mikróban megolvasztjuk, majd a muffintetőket belemártjuk a csokiba.
Nincs más hátra, mint a muffinok tetejét a helyükre tenni és megvárni, míg megszilárdul a csokimáz.
Tálalásig hűtőben tartjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése