2012. október 8., hétfő

Kráter sütemény

Hétvégén vendégség volt nálunk és ebből az alkalomból szombaton Kráter süteményt és krémest sütöttem.



Tésztához:
5 tojás
25 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 dl tej
1 dl olaj
2 ek kakaópor
25 dkg liszt
1 cs sütőpor

Pudinghoz:
2 cs vaníliás pudingpor
9 dl tej
9-10 ek cukor (ízlés szerint)

Mázhoz:
1 nagy doboz tejföl
4 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor

Először a pudinghoz felrakunk 6 dl tejet főni a cukorral, közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingot. Miután felforrt a tej, hozzákeverjük a pudingos tejet, és jó sűrűre főzzük. Mikor úgy érezzük, hogy jó az állaga (kb 5 perc főzés után), félrerakjuk hűlni a pudingot.
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket kemény habbá verjük. Egy másik tálban a sárgákat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Lassan hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd kisebb adagokban a liszttel elkevert sütőport és kakaóport. A tésztát sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, majd a tésztába vizes kiskanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot. A sütit 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük. (tűpróba!)
A mázhoz a tejfölt kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a még meleg sütink tetejére kenjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése