2012. október 27., szombat

Mini mascarponés vaníliatorta egy újabb rózsával

Hát igazándiból, most nem ünnepeltünk semmilyen különleges alkalmat, mégis úgy éreztem, hogy ezt a tortát el kell készítenem alkalom ide vagy oda :) És mivel a múltkori terítős tortánál úgy megszerettem, ismét készítettem egy fondant rózsát.





Piskótához:
3*2 tojás
3*2 ek cukor
3*2 ek liszt

Vaníliakrémhez:
2 cs vaníliás pudingpor
7 dl tej
8 ek cukor
250 g mascarpone

Díszítéshez:
fehér fondant
rózsaszín lüszter
cukorgyöngy

Először a krémet készítjük el. Ehhez 4 dl tejet felteszünk főni a cukorral, közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a tej, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt a puding, az előzőleg habosra kikevert mascarponéhoz keverjük.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A masszát egy 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még kétszer ismételjük meg, hogy 3 lap piskótát kapjunk.
Mikor kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni piskóta-krém-piskóta-krém-piskóta-krém sorrendben, de hagyjunk bőven krémet a díszítéshez is. A tortát a maradék krémmel, és cukorgyönggyel tetszés szerint díszítjük.
A rózsához a fehér fondantot porcukros felületen kinyújtjuk, majd pogiszaggatóval köröket szaggatunk, kicsit sziromszerűre formázzuk, majd hagyjuk kiszáradni egy kicsit, hogy összeállításkor stabilak legyenek a szirmok. A rózsa középső sziromhoz az egyik kört összesodorjuk, majd a többi szirmot egyesével bevizezzük, és körkörösen haladva kialakítjuk a virágot. A végén a rózsát belemártjuk a lüszterbe, majd ecsettel egyenletesen elosztjuk rajta a port.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése