Piskótához:
3*2 tojás
3*2 ek cukor
3*2 ek liszt
Vaníliakrémhez:
2 cs vaníliás pudingpor
7 dl tej
8 ek cukor
250 g mascarpone
Díszítéshez:
fehér fondant
rózsaszín lüszter
cukorgyöngy
Először
a krémet készítjük el. Ehhez 4 dl tejet felteszünk főni a cukorral,
közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután
felforrt a tej, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg
megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt a
puding, az előzőleg habosra kikevert mascarponéhoz keverjük.
A
piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény
habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A
masszát egy 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180
fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Ezt a
műveletet még kétszer ismételjük meg, hogy 3 lap piskótát kapjunk.
Mikor
kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni
piskóta-krém-piskóta-krém-piskóta-krém sorrendben, de hagyjunk bőven krémet a díszítéshez is. A tortát a maradék krémmel, és cukorgyönggyel tetszés szerint díszítjük.
A rózsához a fehér fondantot porcukros felületen kinyújtjuk, majd pogiszaggatóval köröket szaggatunk, kicsit sziromszerűre formázzuk, majd hagyjuk kiszáradni egy kicsit, hogy összeállításkor stabilak legyenek a szirmok. A rózsa középső sziromhoz az egyik kört összesodorjuk, majd a többi szirmot egyesével bevizezzük, és körkörösen haladva kialakítjuk a virágot. A végén a rózsát belemártjuk a lüszterbe, majd ecsettel egyenletesen elosztjuk rajta a port.
A rózsához a fehér fondantot porcukros felületen kinyújtjuk, majd pogiszaggatóval köröket szaggatunk, kicsit sziromszerűre formázzuk, majd hagyjuk kiszáradni egy kicsit, hogy összeállításkor stabilak legyenek a szirmok. A rózsa középső sziromhoz az egyik kört összesodorjuk, majd a többi szirmot egyesével bevizezzük, és körkörösen haladva kialakítjuk a virágot. A végén a rózsát belemártjuk a lüszterbe, majd ecsettel egyenletesen elosztjuk rajta a port.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése