2012. február 2., csütörtök

Madártej


1,5 l tej
4 tojás
1 púpos ek liszt
15 dkg kristálycukor
1 cs vaníliás cukor

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből 3 ek cukorral kemény habot verünk.1 l tejet felforralunk és a kemény habot evőkanállal beleszaggatjuk, egyszerre csak négyet-ötöt, hogy elférjenek. A galuskákat 1 percig főzzük, majd óvatosan megfordítjuk és a még egy percig főzzük. Lyukacsos kanállal tányérra szedjük. Ily módon az összes habból galuskát készítünk.
A tojások sárgáját kikeverjük a maradék kristálycukorral, vaníliás cukorral és a liszttel, majd fölengedjük a maradék, 0,5 l tejjel, valamint rászűrjük a galuskák főzéséhez használt tejet is. Lassú tűzön kevergetve krémmé főzzük.
Megvárjuk, míg a krém kihűl, ekkor egy nagyobb üvegtálba öntjük, és a tetejére rakosgatjuk a habgaluskákat. Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése