1,5 l tej
4 tojás
1 púpos ek
liszt
15 dkg
kristálycukor
1 cs
vaníliás cukor
A tojásokat kettéválasztjuk, a
fehérjékből 3 ek cukorral kemény habot verünk.1 l tejet felforralunk és a
kemény habot evőkanállal beleszaggatjuk, egyszerre csak négyet-ötöt, hogy
elférjenek. A galuskákat 1 percig főzzük, majd óvatosan megfordítjuk és a még
egy percig főzzük. Lyukacsos kanállal tányérra szedjük. Ily módon az
összes habból galuskát készítünk.
A tojások sárgáját kikeverjük a maradék
kristálycukorral, vaníliás cukorral és a liszttel, majd fölengedjük a maradék, 0,5
l tejjel, valamint rászűrjük a galuskák főzéséhez használt tejet is. Lassú
tűzön kevergetve krémmé főzzük.
Megvárjuk, míg a krém kihűl, ekkor
egy nagyobb üvegtálba öntjük, és a tetejére rakosgatjuk a habgaluskákat.
Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése