2012. február 6., hétfő

Puncsos sütemény

Tésztához:
50 dkg liszt
1 cs sütőpor
25 dkg vaj/margarin
20 dkg cukor
2 tojássárgája
4,5 dl tej

Krémhez:
10 dkg vaj/margarin
10 dkg cukor
3-3 ek rum, baracklekvár és kakaópor

Tetejére:
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
kakaópor

A tésztához a lisztet és a sütőport a vajjal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 dl tejjel összegyúrjuk. Lisztezett deszkán 3 db, kb. 30x30 cm-es lappá nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, egyenként kb. 12 percig sütjük. Ha kihűltek, az egyiket összetörjük és a maradék tejjel leforrázzuk. A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, majd az előzőekhez adjuk. A krémet a két tésztalap közé kenjük. A tetejére a habbá vert tojásfehérjét vízgőzre állítjuk, és a cukorral 4-5 percig tovább verjük, a tésztára kenjük, majd kakaóporral megszórjuk.

A receptet a Sütemények könyvében találtam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése