2012. február 4., szombat

Szakállas pogácsa

Mivel édesszájú nálunk az egész család, ezért legtöbbször vmilyen krémes sütit vagy édességet készítek. De néha már túl sok a jóból, így előkerülnek a jobbnál jobb sós harapnivalók. Most a Szakállas pogácsára esett a választásom, aminek a receptjét a Sütemények könyvében találtam.




Tésztához:
18 dkg reszelt sajt
36 dkg vaj
6 ek tej
3 tojássárgája
60 dkg liszt



Tetejére:
3 tojásfehérje


Töltelékhez:
10 dkg vaj
20 dkg krémsajt
3-4 ek tejföl

reszelt szerecsendió
20-25 dkg reszelt sajt


A vajat morzsoljuk el a liszttel, majd a többi hozzávalóval dolgozzuk alaposan össze. Lisztezett deszkán nyújtsuk 3-4 mm vastagra, és szúrjunk ki belőle kb. 3 cm átmérőjű kis korongokat. A tetejüket kenjük meg tojásfehérjével, majd sütőpapírral borított tepsire sorakoztatva, előmelegített sütőben 180°C-os sütőben 8-10 perc alatt süssük őket szép pirosra.
A töltelékhez a puha vajat keverjük simára a krémsajttal és annyi tejföllel, hogy jól kenhető, sűrű krémet kapjunk. Ízesítsük sóval és reszelt szerecsendióval. A krémmel tapasszunk össze 1-1 tésztakorongot, s forgassuk meg őket reszelt sajtban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése