2013. április 29., hétfő

Barackos-vaníliakrémes sütemény

A minap a facebookon láttam meg ennek a sütinek a receptjét, és már akkor megfogadtam, hogy hétvégén elkészítem. Ez a süti amellett, hogy nagyon finom, pikk-pakk el is készül. A recepthez készítettem fázisfotókat is, bár tényleg nem olyan bonyolult elkészíteni.

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1 csomag kerek babapiskóta
1 liter tej
2 csomag vaníliás pudingpor
6 ek cukor
1 barackbefőtt (lecsepegtetve)

Először a tejből, a cukorból és a pudingporból pudingot főzünk, majd félrerakjuk kicsit hűlni. Ezután megfelezzük a leveles tésztát, és az egyik felét lisztezett felületen kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy közepes  nagyságú tepsit. A tésztát jó szorosan kirakjuk babapiskótával, majd a barackkal. A barackokat nyakon öntjük a pudinggal, majd egyenletesen elsimítjuk a tepsiben, és lefedjük a tészta másik felével, majd kicsit megszurkáljuk, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Ha esetleg kimaradt egy kis tésztánk, akkor tetszőleges módon díszíthetjük a sütinket. Én ez alkalommal kis virágokat szúrtam ki, és rögzítettem a süti tetején egy kis víz segítségével. A előkészített süteményt 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és szép aranybarnára sütjük. (Ez kb. 30 perc, bár bevallom, hogy most elfelejtettem nézni az idő, inkább az illatokra hagyatkoztam :) ) 
És akkor íme a fázisfotók:







hát nem jól néz ki? :O)

2 megjegyzés:

  1. Éppen a napokban láttam a receptjét a FB.-on. Nagyon ötletes süti. Azt kérdezném, hogy a piskóta megpuhul valamennyire vagy ropogós marad? Guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy kicsit megpuhul a piskóta, de nem ázik el, szóval szerintem tökéletes. :) Szerintem mindenképp készítsd el! :)

      Törlés