2012. december 30., vasárnap

Szántóföld traktorral

Apum épp a napokban vett magának egy traktort, amibe teljesen bele van pistulva, ezért hát kézenfekvő volt, hogy a szülinapjára egy ehető gépet kapjon. A "szántóföldet" anyum Zöldséges kert tortájához hasonlóan csináltam, annyi különbséggel, hogy margarin helyett mascarponéval kevertem ki a pudingot. Azonban be kell valljam, hogy a nagy ünnepi sütés-főzés miatt sajnos eléggé idő szűkében voltam, ezért csak a marcipán traktort cukrászdában kellett beszereznem ...






Piskótához:
2*6 tojás
2*6 ek cukor
2*4 ek liszt
2*2 ek kakaópor

Csokikrémhez:
2 cs étcsokis pudingpor
7 dl tej
9 ek cukor
500 g mascarpone

Díszítéshez:
marcipán traktor + szülinapos cukortábla

1 cs kakaós Jó Reggelt keksz/ kakaós Győri Édes keksz

Először a krémet készítjük el. Ehhez 5 dl tejet felteszünk főni a cukorral, közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a tej, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk. Miután kihűlt a puding, az előzőleg habosra kevert mascarponéhoz adjuk, majd jól kikeverjük.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még egyszer ismételjük meg.
Mikor kihűlt a piskóta, vágjuk ketté, és így 4 piskótalapot kapunk. Egy tálcára elkezdjük rétegezni piskóta-krém-piskóta-krém-piskóta-krém-piskóta-krém sorrendben.
A tetejére föld gyanánt klopfolóval összetörünk egy csomag kakaós Jó Reggelt kekszet, majd megszórjuk a torta a tetejét. Legvégül elhelyezzük a tortán a traktort és a cukortáblát is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése