2012. május 29., kedd

Eperkrémes fondant torta

Végül, de nem utolsó sorban, íme a három szülinapos közül a legfiatalabbnak készített torta.




Piskótához:
3*2 tojás
3*2 ek cukor
3*2 ek liszt

Eperkrémhez:
1 cs epres pudingpor
3,5 dl tej
4 ek cukor
125 g margarin

Díszítéshez:
rózsaszín és fehér fondant

Először a krémet készítjük el. Ehhez 2 dl tejet felteszünk főni a cukorral, közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a tej, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt a puding, az előzőleg habosra kikevert margarinhoz keverjük.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A masszát egy 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még kétszer ismételjük meg, hogy 3 lap piskótát kapjunk.
Mikor kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni piskóta-krém-piskóta-krém-piskóta-krém sorrendben. 
Kívülről a tortát rózsaszín fondantnal vonjuk be, majd fehér csíkokkal, masnikkal és rózsaszín virággal díszítjük.

2 megjegyzés:

  1. Tetszenek a tortád színei, nagyon vidám lett! Szuper a blogod is, kicsit körülnéztem... :-)

    VálaszTörlés
  2. köszönöm, és örülök,h benéztél :)

    VálaszTörlés