2012. május 12., szombat

Rózsaszín-fehér fondantos, virágos torta

A héten megkért anyukám egyik ismerőse, hogy készítsek egy csokikrémes tortát, a díszítésben viszont teljes mértékben szabad kezet kaptam. Amint megtudtam, hogy egy egyéves kislánynak kell tortát készítenem, rögtön tudtam, hogy a legfőbb szín, amit használni fogok, az csakis a rózsaszín lehet. :) Végül sikerült a héten beszereznem virág kiszúró formát, így azt is kipróbálhattam. És íme a végeredmény:


Piskótához:
3*3 tojás
3*3 ek cukor
3*3 ek liszt

Csokikrémhez:
2 cs csokoládés pudingpor
6,5 dl tej
7 ek cukor
250 g margarin

Díszítéshez:
málna pirosra színezett fondant
fehér fondant

Először a krémet készítjük el. Ehhez 4,5 dl tejet felteszünk főni a cukorral, közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a tej, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt a puding, az előzőleg habosra kikevert margarinhoz keverjük.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A masszát egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még kétszer ismételjük meg, hogy 3 lap piskótát kapjunk.
Mikor kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni a piskóta-krém-piskóta-krém-piskóta sorrendben. Végül a tortát kívülről is körbekenjük a krémmel, hogy megtapadjon benne a fondant. 
Ezután kinyújtjuk a málna piros/ rózsaszín fondant, és beburkoljuk vele a tortát. Ezután egy nagy pogiszaggatóval kivágjuk a fehér fondantból a középső kört és négy csíkot. Majd mind a rózsaszín, mind a fehér fondantból virágokat szúrunk ki. A fondant díszeket végül vizes ecsettel megkenve rátapasztjuk a rózsaszín alapra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése