2012. szeptember 17., hétfő

Almás pite


Tésztához:
750 g liszt
220 g margarin
300 g cukor
1 és fél cs. sütőpor
2 tojás
3-4 ek tejföl
1 csipet só

Töltelékhez:
2 kg alma
+ ízlés szerint cukor és citromlé (én most egyiket se raktam hozzá, mert így is elég édes volt az alma)

Az almákat meghámozzuk, majd lereszeljük, és ha szükséges cukorral és citromlével ízesítjük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd megfelezzük, és az egyik felével kibélelünk egy gáztepsit. A lereszelt almából kinyomkodjuk a levét, majd rápakoljuk a tepsibe nyújtott tésztára. A megmaradt tésztát szintén gáztepsi méretűre nyújtjuk, és befedjük vele az almát. 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük a sütit és porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése