2012. június 1., péntek

Gyümölcstorta

Nagymamámék holnap a barátaikkal is megünneplik a mama szülinapját, erre az alkalomra készítettem nekik ezt a gyümölcstortát.



Piskótához:
2*3 tojás
2*3 ek cukor
2*3 ek liszt

Vaníliakrémhez:
1 cs vaníliás pudingpor
3,5 dl tej
4 ek cukor
125 g margarin

ananász és eper

Díszítéshez:
1 cs piros tortazselé

Először a krémet készítjük el. Ehhez 2,5 dl tejet felteszünk főni a cukorral, közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a tej, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A masszát egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még egyszer ismételjük meg, hogy 2 lap piskótát kapjunk.
Mikor kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni piskóta-krém-ananász-piskóta-krém-ananász és barack sorrendben, úgy hogy maradjon krém a díszítéshez is. 
A tortazselét a tasakon levő utasítás szerint elkészítjük, majd a torta tetejére öntjük.

4 megjegyzés:

  1. A krémmel díszítetted? Először azt hittem hogy tejszín. Nem olvad meg a habzsákból nyomott krém széle, amikor ráöntöd a gyümölcsre a meleg zselét?

    VálaszTörlés
  2. Igen, a krémmel díszítettem. Lehet, hogy azért láttad a fotón tejszínnek, mert elég sötét volt már, amikor a kép készült ... A zselét pedig mielőtt ráöntöm a gyümölcsökre, kicsit lehűtöm, de vigyázni kell nehogy besűrűsödjön, mert akkor egyenetlen lesz a torta teteje.

    VálaszTörlés
  3. :) és nem utolsó sorban még gyorsan el is készült

    VálaszTörlés