2012. július 13., péntek

Szezámmagos perec

Sajnálom, amiért olyan rég nem raktam fel új receptet, de vizsgaidőszak volt, majd aztán felvételi ... De ígérem, amint hazaértünk a nyaralásból, csakúgy záporoznak majd a jobbnál jobb receptek! :D
Addig is egy fincsi sós perecet hoztam.


Kb. 4 tepsinyi adaghoz:
500 g margarin
kb. 900 g liszt
4 tojás sárgája
2 kk só
1 nagy tejföl
1 cs szalalkáli
+ a szóráshoz: 4 tojás fehérje, szezámmag

A hozzávalókból nem túl kemény tésztát gyúrunk, majd kettévesszük és fél centi vastagra kinyújtjuk. A tésztából perec formákat szaggatunk, megkenjük a fehéredésig (de nem keményre) vert tojásfehérjével, majd megszórjuk szezámmaggal vagy ami még egyszerűbb, a tojásos felükkel belemártjuk a pereceket a szezámmagba, és így sokkal több tapad rá. A pereceket tepsire rakjuk és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. (kb 15-20 perc alatt) A másik adag tésztával is hasonlóan járunk el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése