2012. március 28., szerda

Habos rebarbaratorta



Tésztához: 
60 dkg rebarbara
15 dkg liszt
7,5 dkg étkezési keményítő
fél cs sütőpor
15 dkg margarin
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
2 tojás + 1 tojássárgája
2 ek zsemlemorzsa

Habhoz:
3 tojásfehérje
17,5 dkg cukor
1 csipet só
1 kk citromlé


A rebarbarát megmossuk és hámozatlanul 3 cm-es darabokra vágjuk. Egy kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet összeszitáljuk az étkezési keményítővel és a sütőporral. A margarint habosra keverjük a 15 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. A liszttel felváltva egyenként hozzákeverjük a tojásokat és az 1 sárgáját, majd a formába simítjuk. Tetejét megszórjuk a zsemlemorzsával és a rebarbarával, majd 35 percig sütjük.

Közben a tojásfehérjét 1 csipet sóval habbá verjük, aztán apránként hozzáadunk 17,5 dkg cukrot, végül a citromlét, és kemény, fényes habbá verjük.

Kivesszük a tésztát a sütőből, a tetejére nyomjuk a habot és 160 fokon 20 percig tovább sütjük.
Végül 10 percig pihentetjük, majd leemeljük a tortakarikát és sütőpapírostól rácson hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése