2
bögre rizs
2
bögre tej
2
bögre víz
1
kiskanál só
2
cs vaníliás cukor
8
ek cukor
15
dkg margarin
6
tojás
Tepsi kikenéséhez:
vaj
+ zsemlemorzsa
A rizst alaposan
megmossuk, majd fazékba öntjük és hozzáadjuk a tejet, a vizet, a sót, a
vaníliás cukrot és a cukrot. Ezt összefőzzük. Picit hűlni hagyjuk, majd
belekeverjük a margarint, a tojássárgáját és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Egy tepsit
kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával, majd beleöntjük a masszát és 170ºC-ra előmelegített sütőben 40 perc
alatt készre sütjük.
A rizskókot tálalhatjuk lekvárral vagy ahogy most én tettem, egy lábasban felkockázott almát egy kis mézzel pár perc alatt puhára főztem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése