2012. január 21., szombat

Rizskoch

2 bögre rizs
2 bögre tej
2 bögre víz
1 kiskanál só
2 cs vaníliás cukor
8 ek cukor
15 dkg margarin
6 tojás

Tepsi kikenéséhez:
vaj + zsemlemorzsa

A rizst alaposan megmossuk, majd fazékba öntjük és hozzáadjuk a tejet, a vizet, a sót, a vaníliás cukrot és a cukrot. Ezt összefőzzük. Picit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a margarint, a tojássárgáját és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Egy tepsit kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával, majd beleöntjük a masszát és 170ºC-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
A rizskókot tálalhatjuk lekvárral vagy ahogy most én tettem, egy lábasban felkockázott almát egy kis mézzel pár perc alatt puhára főztem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése