4 db tojásfehérje
25 dkg porcukor
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál citromlé
½ teáskanál vaníliakivonat
Töltelékhez :
4 dl tejszín
25 dkg meggy
A sütőt 150°C-ra
előmelegítjük. A tojásfehérjét a citromlével lágy habbá verjük, majd óvatosan
elkezdjük evőkanalanként hozzáadagolni a porcukrot (kivéve 1 kanálnyit),
közben folyamatosan verjük tovább a habot, egészen addig, amíg olyan keménnyé,
fényessé nem válik, hogy szinte vágni lehet. Az utolsó kanál cukorhoz
hozzákeverjük a keményítőt és a vaníliát, majd lassan, vigyázva hogy a
habot össze ne törjük, beleforgatjuk a habcsókalapanyagba. Sütőpapírra
egy tortaformából kört rajzolunk és ráhalmozzuk a masszát. A sütőt vissza
vesszük 110°C-ra, majd 60-70 perc alatt
megsütjük a tortát, majd az elzárt sütőben hagyjuk kihűlni. A tejszínt 15 percre
fagyasztószekrénybe tesszük (az sem baj, ha jégkristályossá válik), majd habbá
verjük. A keményre felvert tejszínhabbal megtöltjük, és a gyümölccsel
díszítjük.
(A recept TücsökBogár blogjáról van)
(A recept TücsökBogár blogjáról van)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése