Tésztához:
25
dkg liszt
10
dkg margarin
20
dkg porcukor
1
tojás
0,5
dl tej
1
cs sütőpor
1
csipet só
kakaó
Krémhez:
10
ek liszt
2
cs vaníliás cukor
1
l tej
20
dkg margarin
4
ek porcukor
+
2 cs babapiskóta, rum
A tészta
hozzávalóit összegyúrjuk, majd 180ºC-ra előmelegített sütőben két lapot sütünk belőle.
Közben a lisztből a vaníliás
cukorból és a tejből főzött krémet készítünk. Ezután a margarint kikeverjük a
porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt krémet is.
Ezután összeállítjuk a süteményt.
A tepsi aljára
kerül az egyik tésztalap, ezt megkenjük krémmel. Erre babapiskótát rakunk, majd
meglocsoljuk rummal. A babapiskótára ismét krémet kenünk, majd rárakjuk a másik
tésztalapot.
A tetejét
porcukorral megszórjuk és egy napig
állni hagyjuk a süteményt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése