Hétvégi nasinak csináltam ezt a piskótatekercset (aminek a "normál" változata már szerepel a blogon), és hogy én is ehessek belőle, most tönkölyliszttel, gyümölcscukorral és diabetikus lekvárral készítettem ezt a gyorsan elkészíthető és rettentően fini süteményt. A családom is kezd egyre jobban hozzászokni ahhoz, hogy mellőzzük a fehér lisztet és a fehér cukrot, olyannyira, hogy néha meg se tudják állapítani a különbséget. :)
8 tojás
8 ek gyümölcscukor
8 ek tönkölyliszt
+ diabetikus baracklekvár (de bármilyen más diabetikus lekvárt használhatunk)
+ gyümölcscukor por állagúvá darálva
+ gyümölcscukor por állagúvá darálva
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra
A
tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét a cukorral kemény habbá
verjük. Ebbe belekeverjük a tojássárgákat, majd a lisztet is. A tésztát
sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, majd 15-20 perc alatt készre
sütjük. A piskótát kicsit hűlni hagyjuk, majd lefejtjük róla a
sütőpapírt, és még melegen feltekerjük. Miután kihűlt a tészta,
kitekerjük, megkenjük a lekvárral, majd újra feltekerjük és megszórjuk
porcukorral (én ez alkalommal ledaráltam egy kevés gyümölcscukrot és azzal szórtam meg a tekercseket, bár a képen ez nem nagyon látszik, mert amint megszórtam porcukorral, már be is szívta a piskóta). Tálalás előtt ujjnyi vastagon felszeljük.
Rencsi, sütőpor nélkül készült a piskóta?
VálaszTörlésSzia, igen, a piskótához nem szoktam sütőport használni.
TörlésSzia Rencsi! Ha eritrittel szeretném csinálni a piskótát, akkor abból is 8 evőkanállal tegyek? Köszönöm! Kata
VálaszTörlésSzia Reni!Most találtam rá a tönkylisztes poskótatekercs receptedre.Erdeklődöm ,hogy más íze van a tönkölynek mint a sima BL 55 -ös lisztnek?
VálaszTörlés