Két éve megígértem az egyik ismerősömnek, hogy 60. szülinapjára készítek neki 60 bonbont. Ilyen dolgokban elég jó az emlékezőképességem, így szombaton átadhattam neki a beígért csokikat. Most a tálcán szereplő, forma nélkül elkészíthető trüffelek receptjét szeretném megosztani veletek. Az elkészítés, azaz a trüffelek formázása, jórészt a húgom és az unokahúgom érdeme, mert én a formában készülő bonbonokkal foglalatoskodtam.
Hozzávalók (kb. 30 trüffelhez):
30 dkg étcsoki
5 ek tej
12 dkg vaj
10 dkg porcukor
4 tojás sárgája
+ kakaópor a hempergetéshez
A vajat a csokival gőz fölött megolvasztjuk, majd levesszük a gázról és hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat valamint a tejet. A csokimasszát 2-3 órára hűtőbe rakjuk. Miután megdermedt egy kicsit a csoki, nedves kézzel gombócokat formálunk és kakaóporba hempergetjük őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése