2012. április 3., kedd
Non plus ultra
Tésztához:
20 dkg liszt
20 dkg margarin
5 dkg vaníliás cukor
2 tojássárgája
csipet só
Bevonathoz:
20 dkg porcukor
2 tojásfehérje
20 dkg baracklekvár
A lisztből, margarinból, vaníliás cukorból és tojássárgából omlós tésztát gyúrunk, majd fél órára hűtőbe rakjuk. A tésztát vékonyra kinyújtjuk és apró pogácsaszaggatóval kiszúrva, tepsibe rakjuk. A tojásfehérjét a porcukorral és pár csepp citromlével kemény habbá verjük. Kiskanállal mindegyik tésztalapocskára kis halmot rakunk. Középmeleg (kb. 170 fokos) sütőben 10 perc alatt világosra sütjük, majd ha kihűlt, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk úgy, hogy a hab kívül legyen.
A receptet Horváth Ilona Szakácskönyvében találtam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Én is mostanában készülök sütni, nagyon rég sütöttem már... pedig imádom!! :)
VálaszTörlésSztem is finom, bár nekem egy kicsit édes volt, de a család többi tagjának meg épp így ízlett :)
VálaszTörlés