2012. április 10., kedd
Fekete-erdő desszert
20 dkg sovány túró
4 csepp vaníliaaroma
1 kk citromlé
2 ek cukor
1 dl joghurt
30 dkg magozott meggybefőtt
4 db babapiskóta vagy ugyanekkora mennyiségű piskótalap
0,5 dl tej
1 kk kakaópor
A túrót villával törjük össze, cseppentsünk bele vaníliaaromát, citromlevet, a cukorral meg a joghurttal keverjük össze. A piskótát tördeljük falatnyi darabokra, s a kakaóval ízesített tejjel öntözzük meg. Üvegkelyhekbe rakosgassuk a kakaós piskótadarabokat. Osszuk el rajta a túrós krémet, végül az egészet koronázzuk meggybefőttel.
A receptet a Desszertek című könyvben találtam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése