Tésztához:
125 g liszt
1 csapott tk sütőpor
125 g cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
125 g vaj/margarin
2 tojás
Töltelékhez:
gyümölcs (nálam szilva és barack)
Morzsához:
150 g liszt
100 g cukor
100 g vaj/margarin
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába simítjuk.A tésztát kirakjuk a megmosott és kimagozott gyümölcsökkel.
A morzsához a hozzávalókat kézzel összedolgozzuk, majd a gyümölcsökre szórjuk. A lepényt 160 fokra előmelegített sütőben kb. másfél órán át sütjük. (az eredeti recept szerint elég neki 50 perc, de nekem tűpróba után még nagyon ragacsos volt a tészta, ezért tovább sütöttem)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése