Piskótához:
3*2 tojás
3*2 ek cukor
3*2 ek liszt
125 ml tejszín
200 g étcsoki
250 g mascarpone
+ marcipán
Díszítéshez:
kakaópor
fehér csokival töltött roletti
kakaópor
fehér csokival töltött roletti
marcipán + olvasztott étcsoki
Először
a krémet készítjük el. Ehhez a tejszínt feltesszük főni, majd miután
felforrt, elzárjuk alatta a gázt és beletördeljük a csokit és az egészet
addig keverjük, amíg teljesen egynemű nem lesz, majd hűlni hagyjuk.
Közben habosra keverjük a mascarponét és hozzáadjuk a kihűlt ganache
krémet (csoki+tejszín).
A
piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény
habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A
masszát egy 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180
fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a
műveletet még kétszer ismételjük meg, hogy 3 lap piskótát kapjunk.
A marcipánból 2 akkora kört nyújtunk mint a piskóta. Mikor
kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni
piskóta-krém-marcipán-piskóta-krém-marcipán-piskóta-krém
sorrendben. A torta oldalát kirakjuk rolettivel, majd kötünk köré
egy szalagot, a tetejét pedig megszórjuk kakaóporral, illetve sima és csokiba mártott marcipángolyókkal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése