Piskótához:
3*3 tojás
3*3 ek cukor
3*3 ek liszt
250 ml tejszín
300 g étcsoki
500 g mascarpone
Díszítéshez:
másfél cs babapiskóta (kb 30 db)
másfél cs babapiskóta (kb 30 db)
2 cs francia drazsé
Először
a krémet készítjük el. Ehhez a tejszínt feltesszük főni, majd miután
felforrt, elzárjuk alatta a gázt és beletördeljük a csokit és az egészet addig keverjük, amíg teljesen egynemű nem lesz, majd hűlni hagyjuk. Közben habosra keverjük a mascarponét és hozzáadjuk a kihűlt ganache krémet (csoki+tejszín).
A
piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény
habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A
masszát egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180
fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a
műveletet még kétszer ismételjük meg, hogy 3 lap piskótát kapjunk.
Mikor
kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni
piskóta-krém-piskóta-krém-piskóta-krém
sorrendben. A torta oldalát kirakjuk babapiskótával, majd kötünk köré egy szalagot, a tetejére pedig rászórjuk a francia drazsét.
Mifelénk szokás névnapra is tortát sütni, a keresztfiamnak én is most sütöttem egyet. Nagyon szép a tortád, biztosan finom is volt! :)
VálaszTörlésKöszönöm, igen, nagy sikere volt :) Hát lehet, hogy nálunk is be kéne vezetni ezt a jó szokást... :)
TörlésSzia!
VálaszTörlésLehet, hogy butaságot kérdezekm de habtejszín vagy főzőtejszín?
Szia! Nincs buta kérdés :) Egyébként habtejszínt szoktam a sütikhez használni.
Törlés