Piskótához:
2*8 tojás
2*8 ek cukor
2*8 ek liszt
Vaníliakrémhez:
3 cs vaníliás pudingpor
12 dl tej
14 ek cukor
375 g margarin
barack
Díszítéshez:
szeletelt mandula
barack
Először a krémet készítjük el. Ehhez 8 dl tejet felteszünk főni a cukorral, közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a tej, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt a puding, az előzőleg habosra kikevert margarinhoz keverjük.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még egyszer ismételjük meg. Miután kihűltek a piskóták, vágjuk ketté őket úgy, hogy a végén 4 egyforma nagyságú piskótalapot kapjunk.
Mikor kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni piskóta-krém-barack-piskóta-krém-barack-piskóta-krém-barack-piskóta-krém sorrendben, úgy hogy maradjon krém a díszítéshez is. A torta oldalát megszórjuk mandulával, majd a tetejét a maradék krémmel és szeletelt barackokkal díszítjük.
Nagyon jól néz ki. Nagyon mutatós és biztos nagyon finom is :)
VálaszTörlésköszönöm, az ízére tényleg nem volt panasz :) örülök, hogy neked is tetszik :)
TörlésNagyon szépen díszítetted, és biztosan nagyon fincsi is! :)
VálaszTörlésköszönöm :)
Törlés