Végül, de nem utolsó sorban, íme a három szülinapos közül a legfiatalabbnak készített torta.
Piskótához:
3*2 tojás
3*2 ek cukor
3*2 ek liszt
Eperkrémhez:
1 cs epres pudingpor
3,5 dl tej
4 ek cukor
125 g margarin
Díszítéshez:
rózsaszín és fehér fondant
Díszítéshez:
rózsaszín és fehér fondant
Először
a krémet készítjük el. Ehhez 2 dl tejet felteszünk főni a cukorral,
közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután
felforrt a tej, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg
megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt a puding, az előzőleg habosra kikevert margarinhoz keverjük.
A
piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény
habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A
masszát egy 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180
fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ezt a
műveletet még kétszer ismételjük meg, hogy 3 lap piskótát kapjunk.
Mikor
kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni
piskóta-krém-piskóta-krém-piskóta-krém sorrendben.
Kívülről a tortát rózsaszín fondantnal vonjuk be, majd fehér csíkokkal, masnikkal és rózsaszín virággal díszítjük.
Tetszenek a tortád színei, nagyon vidám lett! Szuper a blogod is, kicsit körülnéztem... :-)
VálaszTörlésköszönöm, és örülök,h benéztél :)
VálaszTörlés